Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel Şık Sofralar

Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel Şık Sofralar

Yılın en özel gecesi yaklaşıyor, ve yeni bir yıla lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsunuz. Belki sevdiklerinizle bir araya gelerek, belki de ailenizle sıcacık bir sofrada buluşarak 2024'e merhaba demek istiyorsunuz. İşte bu özel gecede, damakları şenlendirecek, gözleri şımartacak bir Yılbaşı Menüsü sizleri bekliyor.

Yılbaşı Menüsü Başlangıcı: Kremalı Somon Ruloları ve Biberiyeli Parmesan Krakerler

Başlangıç, yılbasi menülerinin olmazsa olmazıdır. Kremalı somon ruloları ve parmesan krakerlerle, dostlarınızın yılbasi menüleri arasında dikkat çekebilirsiniz.

● Kremalı Somon Ruloları Tarifi

yılbaşı menüsü, yılbaşı menüsü evde, gündoğdu mobilya yemek masası

 Malzemeler:

200 gram taze somon fileto

Yarım su bardağı labne peyniri

Yarım limonun suyu

Tuz ve karabiber

Taze nane yaprakları

1 paket ince dilimlenmiş taze soğan

Roka veya taze ıspanak yaprakları

Yarım çay bardağı krema

Yapılışı: Somon filetolarını ince dilimlere kesin. İsterseniz dilimleri biraz daha inceltmek için filetoyu dondurucuda biraz bekletebilirsiniz. Labne peynirini bir kaba alın. Üzerine taze limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Dilimlediğiniz somonları tezgahın üzerine serin. Her dilim üzerine labne karışımından sürün. Üzerine taze nane, taze soğan ve roka veya taze ıspanak yaprakları yerleştirin. Dilimleri rulo şeklinde sarın ve streç filmle sarılı tutun. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Servis öncesi ruloları dilimleyin ve üzerine hafifçe çırpılmış kremayı gezdirerek servis yapın.

● Biberiyeli Parmesan Krakerler Tarifi

yılbaşı menüsü, yılbaşı menüsü evde, gündoğdu mobilya yemek masası

Malzemeler:

1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

1.5 su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı biberiye

Yapılışı: Fırını 180°C'ye ayarlayın. Rendelenmiş parmesan peyniri, tereyağı, un, tuz ve biberiyeyi bir kaba alın. Malzemeleri yoğurarak bir hamur elde edin. Hamur kıvamını koruması için fazla yoğurmadan sadece karıştırarak işlemi tamamlayın. Hamuru unlanmış bir zeminde merdane ile açın. İsteğe bağlı olarak hamurun üzerine biraz daha rendelenmiş parmesan serpebilirsiniz. Hamuru istediğiniz şekillerde keserek ya da kurabiye kalıpları ile şekil vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin (yaklaşık 12-15 dakika). Fırından çıkan krakerleri soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yılbaşı Menüsü Ana Yemek: Fırında Tavuk ve Sebzeli Kuskus

Eğer yılbaşı ana yemeği konusunda klasiklerden uzak kalmak istemiyorsanız; kesinlikle fırında tavuk ve sebzeli kuskus tarifimize göz atmalısınız.

● Fırında Tavuk Tarifi

yılbaşı menüsü, yılbaşı menüsü evde, gündoğdu mobilya yemek masası

Malzemeler:

Tavuk Marinasyonu için;

4 adet tavuk but veya göğüs

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz köri

Yarım limon suyu

Yapılışı: Tavuk but veya göğüsleri yıkayıp kurulayın. Bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, toz köri ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Tavukları bu karışımla iyice ovun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Fırında Tavuk Hazırlığı: Tavukları marinenin içinden çıkarın ve fazla sosunu silkeleyerek alın. Tavukları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).

 Sebzeli Kuskus Tarifi 

Malzemeleri:

1 su bardağı kuskus

1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

1 adet kabak (küp doğranmış)

1 adet kırmızı biber (kuşbaşı doğranmış)

Yarım su bardağı bezelye (isteğe bağlı)

Tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (isteğe bağlı)

Taze kişniş veya maydanoz (servis için)

 

Yapılışı: Bir tencerede tereyağını eritin. Rendelenmiş havuç, doğranmış kabak ve biberi ekleyerek birkaç dakika soteleyin. Bezelyeleri ekleyip karıştırın. (isteğe bağlı) Üzerine kuskusu ilave edin ve tavuk suyu veya suyu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz zerdeçal ekleyerek karıştırın. Pişen kuskusu karıştırarak tane tane olmasını sağlayın. Fırından çıkan tavukları sebzeli kuskus ile birlikte servis tabaklarına alın. Üzerine taze kişniş veya maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Yılbaşı Menüsü Tatlıları: Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Parfe & Elmalı Tart

2024 yılına tatlı krizi yaşamadan girmek istiyorsanız, vereceğimiz tatlı tariflerini kesinlikle denemelisiniz.

● Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Parfe Tarifi

Beyaz çikolatanın tadı frambuazla buluşunca böyle harika bir detay ortaya çıkıyor.

 Malzemeler:

200 gram beyaz çikolata

2 su bardağı krema

1 su bardağı süt

1 paket vanilin

3 yumurta sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

Frambuaz Sosu:

1 su bardağı frambuaz (taze ya da dondurulmuş)

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Üzeri için: Taze frambuaz Beyaz çikolata rendesi

Yapılışı:

Parfe: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Eridikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Bir tencerede sütü ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. Yumurta sarılarına toz şekeri ekleyip iyice çırpın. Ardından sıcak sütü yavaşça ekleyerek karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alınan karışıma erimiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın. Ayrı bir kaba kremayı ekleyip iyice çırpın. Ardından çikolatalı karışımı da ekleyip karıştırın. Parfe kalıplarına veya bardaklara bu karışımı paylaştırın. Buzdolabında en az 4-6 saat kadar dondurun.

Frambuaz Sosu: Frambuazları bir tencereye alın, üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte karışım kaynamaya başlayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis: Servis yapmadan önce parfelerinizi buzdolabından çıkarın. Üzerlerine frambuaz sosunu gezdirin.

Taze frambuaz ve beyaz çikolata rendesi ile süsleyerek servis edin.

 Elma Tartı Tarifi

Elmalı tarı bilmeyen yoktur. Ancak biz yine de sizlerle paylaşmak istedik.

Malzemeler:

2 su bardağı un

Yarım su bardağı pudra şekeri

125 gram tereyağı (soğuk ve küp kesilmiş)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilin

Bir tutam tuz

Elma Dolgusu:

4 adet orta boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş)

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Bir tutam tuz

Bir limonun suyu

Üzeri İçin:

1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı: Öncelikle işe hamurun hazırlanmasıyla başlıyoruz. Un, pudra şekeri, tuz, vanilin şeker ve tereyağını bir kaba alın. Parmaklarınızla malzemeleri karıştırarak kum kıvamına gelene kadar yoğurun. Yumurtayı ekleyip hamuru yoğurun. Streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın. Hamurun kenarlarına hafifçe bastırarak şekil verin.

Elma Dolgusunun Hazırlanışı: Dilimlenmiş elmaları bir kaba alın. Üzerine toz şeker, tarçın, tuz ve limon suyu ekleyip karıştırın. Hazırlanan elma karışımını hamurun üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Krem Şantili Üzeri: Krem şantiyi soğuk süt ile paket üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Hazırlanan krem şantiyi elma dilimlerinin üzerine yayın.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C fırında, hamur altın rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika). Fırından çıkan tartı soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Yılbaşı İçeceği: Limon Aromalı Buzlu Mojito Tarifi

Elbette bu kadar leziz yemeklerin yanında hararetinizi kesecek bir içeceğe ihtiyacınız olacak.

● Limon Aromalı Buzlu Mojito Tarifi (alkolsüz)

Malzemeler:

10-12 adet nane yaprağı

1 limon (yarısı dilimlenmiş, yarısı suyu sıkılmış)

2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

1 su bardağı buz

Soda veya maden suyu

Limon dilimleri ve nane yaprakları (garnitür için)

Yapılışı: Nane yapraklarını geniş bir bardağın içine koyun. Eğer toz şeker kullanacaksanız, şekerle birlikte nane yapraklarını biraz ezip karıştırın. Bu, nane ve şekerin aromasının içeceğe daha iyi geçmesini sağlar. Limonun yarısını dilimleyin ve diğer yarısından suyunu sıkın. Dilimlediğiniz limon dilimlerini nane ve şekerle birlikte bardağa ekleyin. İsteğe bağlı olarak bir miktar daha şeker ekleyebilir veya şeker miktarını azaltabilirsiniz, damak zevkinize göre ayarlayın. Bardağa buz ekleyin. Daha sonrada limon suyunu ekleyin. Bardağınıza sodayı veya maden suyunu ekleyin. İstediğiniz oranda ekleyerek içeceğin kıvamını kontrol edebilirsiniz. İçeceğinizi karıştırın ve üzerine birkaç dilim limon ve nane yaprağı ekleyerek süsleyin.

İşte bu kadar. Basit ve leziz tariflerden oluşan yılbaşı menüsü ile enfes bir gece yaşayabilirsiniz. Bu arada yılbaşı menümüzü denedikten sonra instagramınızın hikaye kısmında paylaşıp bizi de etiketlerseniz seviniriz. En azından bu şekilde sizlerle muhteşem bir yılbaşı yemeğinde buluşabiliriz :)

Yılbaşı Sofranız Gündoğdu Mobilya'dan!

Yılbaşı menüsü evde nasıl hazırlanır? Sorusuna da yanıt verdiğimizi düşünerek sizlere farklı bir önerimiz daha olacak. Yemek masası modelleri… Neden mi? Çünkü birbirinden leziz yılbaşı yemeklerinizi servis edeceğiniz şık ve kaliteli yemek odası takımına ya da sadece yemek masası takımına ihtiyacınız olacak. Bu yüzden sizlere yemek odası takımı kategorimize göz atmanızı öneriyoruz. Şimdiden Afiyet Olsun. MUTLU YILLAR.

Etiketler: yılbaşı menüsü, yılbaşı akşam yemeği, yılbası menuleri, yılbaşı menüleri evde, yılbaşı menüsü evde
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyimi için çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk ve Çerez Sözleşmesini inceleyebilirsiniz.